FødevareWatch

Nørrebro Bryghus er optimistisk trods underskud

Det danske bryghus forventer bedre resulttater på trods af millionunderskud for 2020. Grunden bag findes i coronarestriktioner.

Foto: PR / Nørrebro Bryghus

Selv om kompensations- og lønpakker dækkede store udgifter for Nørrebro Bryghus, så var det ikke nok til at modstå pandemiens hårde greb om bryghusets aktiviteter og regnskab i 2020.

Det viser sig på regnskabet. På bundlinjen har bryghuset fra Nørrebro et negativt resultat på 1,9 mio. kr for Restaurationsselskabet Nørrebro Bryghus A/S. Det er en tilbagegang på næsten 2,3 mio. kr. for bryghuset, der året forinden havde plus på kontoen med 367.000 kr., hvilket var bryghusets første positive resultat over en femårig periode.

På trods af pandemien led bruttofortjenesten kun et lille dyk i fra 3,4 mio. kr. i 2019 til 3,1 mio. kr. i 2020. Egenkapitalen forblev dog i den røde afdeling, da den landede på minus 12,7 mio. kr. I 2019 var egenkapitalen på minus 10,7 mio. kr.

Det samme gør sig gældende for søsterselskabet, Baldersbrønde Bryggeri, hvor øllet bliver brygget, der kom ud af 2020 med et underskud på 5 mio. kr. mod et underskud på 2 mio. kr. i 2019.

Men selvom det forgangne år har vist sig som noget af en udfordring, er adm. direktør Martin Thomsen ret så optimistisk. Det fortæller han til Børsen.

"2020 har været et år, der har sat en ny retning for vores bryggeri og Nørrebro Bryghus. Det er en retning, der er positiv. Og den gør, at når man skuer ind i 2021, er vi ret optimistiske, selvom at regnskabet er alt andet end positivt," siger han til Børsen.

Af regnskabet fremgår det, at selskabets aktivitetsniveau siden marts 2020 har været kraftigt påvirket af COVID-19 situationen.

"I særdeleshed med lukningen af restauration og bar fra den 12. marts 2020 - og efterfølgnede væsentlige begrænsninger i udnyttelsen af kapaciteten. Senest med fornyet nedlukning primo december 2020," skriver bryghuset i regnskabet.

Forventer endnu et år i minus

Af ledelsesberetningen fremgår det, at der er positivitet at spore i minerne ved Nørrebro Bryghus. Det skyldes, at bryghuset fornemmer, der vil komme en langsom "aktivitetsfremgang" fra 3. kvartal.

De positive tider der er i sigte, forventer Nørrebro Bryghus dog ikke er nok til at redde regnskabet for 2021 fra at gå i rødt.

"For 2021 som helhed forventes endnu et negativt resultat. Genåbningen af Danmark lod vente på sigt, og vi forventer en omsætning hen over sommeren væsentligt under tidligere års niveau på grund af mangel på turister," står der i ledelsesberetningen.

Såfremt bryghuset skulle få brug for likviditet til at redde skærene i 2021, så vil aktionærerne sikre dette, skriver Nørrebro Bryghus.

Restaurationsselskabet Nørrebro Brygus A/S er ejet af Furesøen Holding og Nosca A/S, der har ejerne Frederik Heegaard og Lars Thuesen bag sig.

Nørrebro Bryghus vil have mere fart på specialsatsning

Direktør støver Nørrebro Bryghus af og kigger i nye retninger

Nørrebro Bryghus vil sælge øl i hele landet

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier