FødevareWatch

Danskerne drak mere mælk i 2020

For første gang i otte år kan industrien se danskernes forbrug af drikkemælk stige.

Foto: Annika Byrde

2020 blev året, hvor de danske forbrugere igen tog mælken til sig - i hvert fald for en stund.

Det skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse, der sidste år kunne observere en ændring i forbrugsmønstret.

Der blev således drukket 464,5 mio. kg mælk i 2020, hvilket svarer til 3,1 mio. kg mere end året før, viser den nye udgave af mejeribranchens opslagsværk Mejeristatistik 2020.

Selv om fremgangen kun svarer til 0,3 liter mælk pr. dansker, skal det ses i lyset af, at forbruget har været faldende otte år i træk. Man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste stigning, og især de seneste tre-fire år er det gået ned ad bakke med mælkeforbruget.

"Coronakrisen har bekræftet mælkens position som noget sundt, man serverer, når man vil gøre noget godt for sig selv og sin familie i en krisesituation. Mælken er stadig en hjemlig drik i familielivet, og den forbindes med tryghed og omsorg," siger Jan Hermansen, der er afdelingschef i Mejeriforeningen.

Ifølge foreningens tal er det ikke kun mængden af mælk, men også præferencen for smagen, der har ændret sig. I 2010 drak hver dansker nemlig 11,1 kg. sødmælk, hvilket steg til 17,5 kg. i 2020. Samtidig faldt skummet- og minimælkkategorien fra 53,2 kg. til 40,6 kg. i samme periode.

Nestle lancerer ny mælkekonkurrent på de britiske øer

Arla får kvalitetsstempel for dyrevelfærd

Osteproducenter øjner muligheder i amerikansk handelsåbning 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier