FødevareWatch

Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale

Deltagerloft får festivalerne Roskilde, Northside, Tinderbox og Smukfest til at trække stikket for i år.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Der er mandefald blandt årets store festivaler efter nattens genåbningsaftale.

Først var det Northside i Aarhus, som blev aflyst. Så fulgte Roskilde Festival, og nu er Tinderbox i Odense også aflyst.

Det oplyser festivalerne tirsdag morgen på deres respektive hjemmesider.

Smukfest i Skanderborg er også aflyst i den klassiske form. Man undersøger dog mulighederne for at kunne afholde et alternativt arrangement under de gældende retningslinjer, siger talsmand Søren Eskildsen til Ritzau.

Ifølge Roskilde Festivals adm. direktør, Signe Lopdrup, er aflysningen ikke helt uventet.

"Men det er meget ulykkeligt, og vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som coronakrisen har ødelagt for landets unge. Det er der brug for nu," udtaler hun i en skriftlig kommentar.

"Aflysningen er meget alvorlig for vores forening og et hårdt stød for kulturens vækstlag og den værdikæde, der er med til at skabe festivalen".

Også en række mindre festivaler har kastet håndklædet i ringen - blandt andet Nibe Festival, Vig Festival og Jelling Musikfestival.

Det sker efter nattens aftale, som lægger op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august. Efter 1. august er der lagt op til maksimalt 5000 deltagere.

Ny genåbningsaftale vedtaget: Omstridt 30-minutters-regel sløjfes fra torsdag 

Roskilde Festival samler normalt 130.000 deltagere. Til Tinderbox i Odense var der i 2019 omkring 45.000 deltagere, mens Northside, der afholdes i Eskelunden i Aarhus, i 2019 havde 35.000 gæster.

"Det seneste år har vi sammen med de andre festivaler arbejdet hårdt og brainstormet døgnet rundt for at finde en model, der kunne gøre det trygt for os alle at tage på festival igen. Men tiden er ikke til det endnu, og regeringens beslutning gør, at vi må vente med at holde Tinderbox til 2022," skriver Tinderbox på sin hjemmeside.

Verdens største ølfest er aflyst for andet år i træk 

Ved udendørs arrangementer for et stående publikum gælder i øvrigt et krav om coronapas. Derudover gælder en række andre krav om blandt andet sundhedsplaner og afstand.

I den første periode skal deltagere inddeles i sektioner med maksimalt 200 mennesker. Efter 1. august kan sektionerne få en størrelse på 500 tilskuere.

Loftet for det samlede antal deltagere til arrangementerne kan ifølge teksten hæves til 10.000 deltagere, når det "vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt".

 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier