FødevareWatch

Stauning Whisky vil skubbe snapsen af bordet

Det vestjyske destilleri vil udfordre påskesnapsen med en ny spiritus, der også er målrettet drinks.

Foto: PR

Nysgerrigheden skal pirres på påskebordet eller i drinksglasset. Det er i hvert fald ambitionen hos det vestjyske destilleri Stauning Whisky.

Selskabet har derfor lanceret en ny råsprit under navnet Stauning Curious, der kategoriseres som en såkaldt "White Dog" eller "New Make", der skal konkurrere med snapsen til frokostbordet eller være ny drinksingrediens.

Den ulagrede rye-whisky er lavet af maltet rug og maltet byg, der er tørret med tørv, som normalt bruges til single malts.

"Hos Stauning Whisky er vi inspireret af traditioner og håndværk, men er altid på udkig efter at udfordre det etablerede. Råspritten fra en rye har en delikat smag og er lavet på gode danske råvarer, så hvorfor ikke drikke den i stedet for en kold snaps?" siger Alex Højrup Munch, co-founder Stauning Whisky i en skriftlig kommentar.

Selskabet peger på, at spritten smager i retning mezcal eller visse grappaer, blot sødere og "med masser af krop".

Produktionen fordobles: Dansk whisky, rom og gin er blevet et hit 

Mere fra FødevareWatch

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Corona har bremset Nettos vækst i Polen

Hvor det tyske marked under pandemien minder om danskernes indkøbsmønster, ser billedet anderledes ud i Nettos polske butikker. Nettos direktør, Michael Løve, løfter sløret for årets gang i kædens udenlandske filialer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier