FødevareWatch

Dansk Erhverv: Der mangler en plan for genåbning af nattelivet

Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Erhverv kritiserer, at Regeringen ikke er kommet med en plan for genåbningen af nattelivet.

Foto: Philip Davali/Philip Davali / Ritzau Scanpix

Nattelivet skal have en plan for, hvornår og hvordan de må åbne igen, mener Dansk Erhverv, som bakkes på af Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det skriver TV2 Nyhederne.

"Vi ved godt, at corona er farligt, så vi siger ikke helt blåøjet, at man skal åbne. Men vi mener, at man burde kunne sige, at vi åbner, når så og så mange er vaccineret," siger Lars Ramme Nielsen, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Som det ser ud lige nu, er der ingen plan for, hvornår nattelivet må genåbne. I den nye rammeaftale for genåbningen står der dog, at når alle over 50 år er vaccineret, så vil det være muligt at se på, hvordan man kan lade nattelivet åbne op igen.

Restauranterne kræver afklaring: "Vi ved ikke, hvordan vi skal genåbne"

Festivalchef har ikke stor tro på Tinderbox og Northside i år

Lønkompensations-ordning forlænges men kan forsvinde i juli 

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier