FødevareWatch

Organisationer reagerer på københavnsk nattelivsudspil

Får et opsigstvækkende udspil for nattelivet tilstrækkelig politisk medvind på rådhuset i Københavns Kommune vil det kunne få omfattende konsekvenser for erhvervslivet, lyder det i et opråb fra en lang række organisationer.

Foto: Andreas Merrald

Med et fælles opråb til Københavns kommune apellerer en stribe organisationer til, at der arbejdes i retning af en fælles løsning om fremtiden for det københavnske natteliv og at et opsigtsvækkende udspil om bl.a. at sætte en stopper for udskænkning af alkohol efter midnat bliver fjernet fra bordet.

Det skriver Berlingske.

"Hvis forslaget fastholdes i nattelivsplanen, vil det de facto betyde, at Københavns Kommune har mulighed for helt systematisk at lukke alle de virksomheder, de ikke ønsker i det københavnske natteliv. Og helt uden mulighed for at omgøre en sådan beslutning," lyder det blandt andet i opråbet.

Blandt medunderskriverne er Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), Horesta, Bryggeriforeningen, Landbrug & Fødevarer og Vin & Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD).

Københavnsk borgmester undslår sig centralt spørgsmål om nattelivsafvikling 

Blandt delementerne i det nattelivsplan, der er i høring finder man et forslag om nye retningslinjer til Bevillingsnævnet, når der i fremtiden skal udstedes nattilladelser til såkaldte kategori B og C-etablissementer i Indre København.

De to kategorier omfatter bl.a. barer med dansegulv, diskoteker, natklubber, restauranter som omdannes til barer ud på aftenen og restauranter med åbent til kl. 02.00 om natten.

Planen – der har bl.a. Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Teknik- og Miljøforvaltningen som afsendere – skal ifølge kommunen værne ekstra om beboernes nattesøvn i de berørte områder, hvor "Bevillingsnævnet vil i højere grad end hidtil være tilbageholdende med at meddele nattilladelser efter kl. 24.00 på nætter før hverdage – det vil sige fra søndag til torsdag."

Derfor skal nævnet ifølge forslaget fremover tage udgangspunkt i en ny række kriterier, når der skal uddeles nattilladelser i indre København, hvor det fremgår, at "som klart udgangspunkt gives der ikke nye nattilladelser i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00 på alle ugens dage. Kommunen ønsker, at dette også skal gælde ved overtagelser og fornyelser".

Torsdag eftermiddag blev udkastet behandlet i Kultur- og Fritidsudvalget. 11. marts skal det behandles i Bevillingsnævnet.

Københavns Kommune foreslår permanent midnatslukning af nattelivet

Nyt tiltag skal tiltrække turister til Københavns restaurationsliv igen 

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier