FødevareWatch

Fransk luksuskoncern køber op i kendt musikers champagnefirma

Luksuskoncernen LVMH overtager en andel i champagneselskabet Armand de Brignac, der er kendt for dyre, forgyldte champagneflasker og for at have en kendt amerikansk rapper som ejer.

Foto: Tyler Kaufman/AP/Ritzau Scanpix

Rapperen Jay-Z med civilnavnet Shawn Carter har solgt halvdelen af sit champagnebrand Armand de Brignac til et af spiritus- og modekæmpen LVMH. Det skriver Financial Times.

Luksuskoncernen, der retteligt hedder LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, har planer om at udbrede Armand de Brignac på det globale marked. I 2019 solgte selskabet 500.000 flasker, der i gængse udgaver er prissat til mellem 300 og 950 dollar stykket, og har oplevet stor fremgang siden Jay-Z overtog selskabet i 2014.

I forvejen har LVMH en solid fod indenfor champagnesegmentet med brands som Veuve Clicquot og Krug på hylderne. Koncernen, der også star bag cognac-mærket Hennessy, har oplevet et fald på salget af vin og spiritus i 2020 på 15 pct. til en omsætning på 4,8 mia. pund, hvilket svarer til godt 41 mia. kr.

Med nedlukningerne af restauranter og barer er også champagnesalget generelt kommet under pres og dykkede med 18 pct. sidste år til 245 mio. flasker

Nattelivet håber et genåbningsopsving kan stå for døren – men kommer det over tærsklen?  Hollywood-stjerne bliver ejer af ginproducent

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier