FødevareWatch

Cees 't Hart: Carlsberg og Tuborg hårdt ramt af corona

Carlsberg-mærket faldt 10 pct. i mængder i 2020 og Tuborg-mærket, der har vokset og vokset de seneste år med flotte tocifrede procenter, faldt også markant i 2020.

Foto: BUNDGAARD CARSTEN/ERH

Carlsberg-koncernens internationale hovedmærker - Carlsberg og Tuborg - var ramt hårdt af corona i 2020.

Det fremgår af regnskabet - og det medgiver koncernchef Cees 't Hart over for Ritzau Finans.

Carlsberg-mærket faldt 10 pct. i mængder i 2020 og Tuborg-mærket, der har vokset og vokset de seneste år med flotte tocifrede procenter, faldt 9 pct.

Cees 't Hart har fire primære forklaringer på den markante udvikling.

"Mærkerne er ramt af lukninger af nattelivet i Kina, hvor specielt Tuborg er stor, samt udviklingen i Malaysia, hvor markederne er helt lukket ned, og hvor Carlsberg er meget stor," oplyser han.

Markederne i Indien og Nepal er nede med 30-40 pct., og det var tredje og fjerde forklaring på de store fald i hovedmærkerne.

Cees 't Hart fremhæver dog, at trods modgangen fra corona på markederne, så har bryggeriets satsning på craft & speciality (specialøl) og ikke alkoholisk øl, som var fundamentet i strategiplanen Sail '22, vist sit værd.

Craft & speciality voksede 1 pct. i mængder og ikke alkoholisk øl voksede 11 pct.

Premium-mærkerne som 1664 Blanc, voksede 8 pct., mens Grimbergen faldt 2 pct. og Somersby steg 2 pct.

Udviklingen der var med til at give pæne resultater i Kina og Rusland.

Carlsberg tror på restriktionsfri sommer – spørgsmålet er hvorfor Cees 't Hart: Vores Myanmar-bryggeri kører Carlsberg øger udbytte - indfører kvartalsvist aktietilbagekøb Østeuropæisk forretning klarer sig bedre end forventet hos Carlsberg 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier