Carlsberg øger udbytte - indfører kvartalsvist aktietilbagekøb

Bryggeri-bestyrelsen foreslår, at der udloddes et ordinært udbytte på 22 kr. per aktie til aktionærerne - svarende til 3,2 mia. kr. i alt.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU FINANS

Carlsberg øger udbyttet til aktionærerne. Dertil melder bryggeriet om et aktietilbagekøb på 750 mio. kr. frem til april, hvorefter der annonceres yderligere kvartalsvis tilbagekøb.

Det fremgår af årsregnskabet for 2020 fredag.

For regnskabsåret 2020 foreslår bestyrelsen, at der udloddes et ordinært udbytte på 22 kr. per aktie til aktionærerne - svarende til 3,2 mia. kr. i alt.

For 2019 blev der udloddet 21 kr. For 2018 blev der udloddet 16 kr. svarende til en såkaldt pay-out-ratio på 50. Ifølge estimater indsamlet af Carlsberg var median-forventningen til 2020-udbyttet 21 kr.

Udbyttet er steget gradvist og uafbrudt siden finanskriseåret 2008, da det var 3,5 kr. pr. aktie og frem til 2014, hvor udbyttet var 9 kr. pr. aktie. Det samme som blev udloddet for 2015. I 2016 blev der udloddet 10 kr. per aktie og året efter 16 kr. Udlodningen for 2018 blev sat op til 18 kr.

Det kvartalsmæssige tilbagekøbsprogram, der sparkes i gang med et tilbagekøb for 750 mio. kr. i første kvartal. At det er kvartalsvist og således i fire trancher og ikke som vanligvis i to, skyldes fortsatte usikkerheder relateret til covid-19, oplyser Carlsberg.

"Næste tranche vil blive annonceret i forbindelse med kvartalsopdateringen for første kvartal 28. april.," oplyser CFO i Carlsberg Heine Dalsgaard på telekonferencen.

Carlsberg annoncerede i 2020 et aktietilbagekøbsprogram for i alt 5 mia. kr. i to trancher på hver 2,5 mia. kr., men satte aldrig anden tranche i gang og sluttede tilbagekøbet 7. august.

Østeuropæisk forretning klarer sig bedre end forventet hos Carlsberg Pandemiår sætter yderligere skub i Carlsbergs alkoholfrie bølge Tidligere Ørsted-topchef i spil som Carlsberg-næstformand Carlsberg taber over en halv milliard – men kommer bedre ud end forventet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også