Carlsberg: Tuborg Nul bidrager til markant vækst i alkoholfrit øl

Lanceringen af Tuborg Nul i juni på det danske marked har givet Carlsberg et ekstraboost på markedet, siger brandmanager.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU FINANS

Markedet for alkoholfrit øl er blandt de hurtigst voksende ølsegmenter i Carlsbergs portefølje globalt og i Danmark. Lanceringen af Tuborg Nul i juni på det danske marked har givet Carlsberg et ekstraboost på markedet. Den stærke udvikling har overrasket selv den ansvarlige for Tuborg-mærket.

"Jeg er helt vildt overrasket over udviklingen, der endda overgår den høje forventning, vi havde, da vi lancerede, men vi har fået en helt fantastisk start," siger brandmanager for Tuborg Michelle Lægdsgaard Larsen til Ritzau Finans.

"Vi er allerede nu allerstørst i 0,0 segmentet og næststørst på det samlede marked i kategorien for alkoholfri øl."

Bryggeriets fire største alkoholfri øl har fire placeringer på en topti-liste udarbejdet af Nielsen ScanTrack for perioden fra Tuborg Nuls lancering i juni til udgangen af sidste år. Det bliver til en første- anden- fjerde- og tiendeplads til Carlsberg-koncernens produkter.

De fire Carlsberg-mærker på toplisten - to Nordic-mærker, Tuborg Nul og Kronenbourg 1664 AFB - tegner sig for 51 pct. af værdien ifølge brandmanageren.

Bavaria, Heineken, Royal og mikrobryggerierne Skovlyst og Svaneke har også alkoholfrie øl på top-listen.

Michelle Lægdsgaard Larsen venter, at den overraskende gode udvikling i Tuborg Nul vil fortsætte, og at Tuborg Nul mindst vil vokse som markedet, der voksede 47 pct. fra uge 21 til 52 sidste år mod en vækst på det samlede ølmarkedet på 15 pct.

Med til at sikre væksten vil også være en række nylanceringer, som hun er klar med, men som hun endnu ikke vil løfte sløret for.

Brandmanageren forklarer succesen med, at Tuborg Nul smager rigtig godt og opfylder et behov, som kunderne havde for et brand de kender - Tuborg - med 0,0 pct. alkohol, men en smag af øl.

Alkoholfrit ølsalg uge 21-52 2020:

Placering Brand Værdi 1000 kr.
1 Carlsberg Nordic Gylden 22.562
2 Tuborg NUL 8795
7 Carlsberg Nordic Ale 4578
10 Kronenbourg 1664 AFB 3234

Kilde: Nielsen ScanTrack, Convenience Inkl. Hard Discount, Alkoholfri øl, Værdisalg, Uge 21-52 2020, W52 2020 (Copyright © Nielsen).

Salg af alkoholfri Royal-øl stiger 273 procent Alkoholfri satsning fra Carlsberg tager førertrøjen I årevis har Carlsberg satset på specialøl – nu trækker corona i en anden retning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også