FødevareWatch

Diageo hjulpet af tequila-salg i USA

Verdens største spirituskoncern er kommet overraskende godt igennem førte halvår af sit skæve regnskabsår.

Foto: Eduardo Verdugo/AP/Ritzau Scanpix

Diageo stiger 4,1 pct. på børsen til 2969,50 pence, efter at verdens største destilleri har leveret et fremragende regnskab for første halvår, hvor blandt andet øget efterspørgsel efter tequila har været med til at løfte det amerikanske salg.

Det skriver Bloomberg News.

Diageo, der blandt andet producerer skotsk whisky såsom Johnnie Walker, Talisker og Lagavulin, fik en negativ vækst i salget i første halvår på 4,5 pct. til 6,87 mia. pund, hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 6,52 mia. pund.

Den organiske salgsvækst overrasker også ved at lande på 1 pct. mod et ventet fald på 5,23 pct.

Salget er understøttet af en salgsvækst på 80 pct. af tequila-mærker såsom Casamigos og Don Julio.

Den justerede driftsindtjening på 2,26 mia. pund er også over analytikerprognosen på 2,14 mia. pund.

Finanshuset RBC kalder regnskabet for fremragende, hvor især udviklingen i USA fremhæves med en organisk salgsvækst på 12 pct. og en EBIT-margin, der er steget 80 basispoint.

Diageo giver ikke nogen prognose for helåret, men det var ifølge finanshuset Jefferies ventet givet den lave visibilitet.

Kinesisk "ildvand" er mere værd end Coca-Cola Amerikansk skuespiller lancerer energidrik Diageo Denmark indsætter dansker på direktørpost 

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier