FødevareWatch

Bryggerier brænder inde med usælgeligt fadøl

For få gæster, fester og events efterlader bryggerierne med masser af øl, der bliver for gammelt. Derfor anmoder de trængte bryggerier ifølge Bryggeriforeningen nu politikerne om hjælp.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Der har været alt for langt mellem ølkunderne i det seneste år, og derfor brænder tre ud af fire danske bryggerier inde med fadøl, der bliver for gammelt.

Det fortæller Bryggeriforeningen, der har lavet en status blandt medlemmerne. Her svarer 28 ud af 36 deltagende bryggerier bekræftende på, at nedlukningen af restauranter, caféer og barer efterlader dem med blandt andet juleøl, der ikke kan sælges.

"Desværre var restaurantsektoren lukket i december, som for mange bryggerier er en meget vigtig måned, og bryggerierne kunne derfor ikke afsætte alle deres fustager med julebryg, som de nu brænder inde med. Det samme gælder øltyper med kort holdbarhed - eksempelvis Pale Ale og IPA. Den usælgelige fadøl er et konkret tegn på en branche i knæ," siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Foreningens medlemmer efterspørger kompensation for de usælgelige fadølsfustager - og fire ud af fem bryggerier ønsker samtidig oprettelse af et coronapas, der skal give adgang til events. Desuden peger over halvdelen af bryggerierne på, at de har akut behov for færre udgifter, eksempelvis via afgiftssænkelser.

"Allerhelst vil bryggerierne i gang med at sælge deres produkter til de kunder, der i dag er tvangslukkede. Et coronapas til borgere med vaccination, negativ test eller tidligere coronasygdom kan sikre en tidligere, men tryg genåbning for natteliv og større begivenheder. Her og nu har vores medlemmer brug for afgiftslempelser, og der brug for at få udskudt betalingen af moms for hele 2020, som mange virksomheder skal indbetale om kort tid", siger Niels Hald.

Fire ud af de 36 bryggerier i undersøgelsen melder om risiko for at lukke. Det er dobbelt så mange som i en tilsvarende undersøgelse viste i efteråret 2020.

Direktør støver Nørrebro Bryghus af og kigger i nye retninger 12 bryggerier skal dyste under virtuel ølsmagning Ni øjeblikke fra bryggerisektorens 2020 

Mere fra FødevareWatch

Yderligere et familiemedlem trækkes ind i kvotesag

Familietrådene i den verserende kvotesag griber om sig onsdag, hvor det står klart, at ikke kun Henning Kjeldsens hustru har været involveret i sagen. Også et familiemedlem, som er afgået ved døden, har ifølge anklagemyndigheden været med til at omgå kvotereglerne, som giver svindelspørgsmålet nye tidsperspektiver.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier