FødevareWatch

ISS begærer Joe & The Juice konkurs i Norge

De to danske selskaber skal en tur i retten i Norge, efter at rengøringskæmpen ISS har begæret det danske juiceselskab konkurs.(Opdateret.)

Foto: Jens Dresling

(Opdateret 5. dec. kl. 10:15: Kommentar fra Joe & The Juice tilføjet.)

Den danske juice- og sandwichkæde Joe & The Juice er blevet begæret konkurs i Norge. Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Ifølge mediet er det den danske service- og rengøringsvirksomhed ISS, der står bag konkursbegæringen.

"Joe & The Juice har haft et kundeforhold til ISS på et par udsalgssteder. Der er desværre over tid blevet opbyget en situation, hvor Joe & The Juice er kommet til at skylde ISS et beløb, som endnu ikke er blevet gjort op," skrev Ronny Pettersen, der er kommunikationsdirektør i ISS Norge i en mail til E24 torsdag.

De to parter skal mødes i fogedretten i Oslo den 18. december.

I en pressemeddelelse skriver Joe & The Juice som kommentar til konkursbegæringen.

"Vi er overrasket over at læse om konkursbekendtgørelsen i de norske og danske medier vedrørende vores norske virksomhed. Der er intet grundlag for en konkurs og vores norske driftsaktiviteter er sunde. Vi er skuffet over ISS’ adfærd i denne sag. Den skaber unødvendig utryghed blandt vores medarbejdere og samarbejdspartnere i disse svære coronatider."

I meddelelsen skriver selskabet videre, at tvisten omhandler en post på 40.000 kr., og at man desuden ikke mener, "at ISS har fulgt de formelle procedurer og der er flere indikationer på at dette er en uretmæssig konkursbegæring."

Det norske datterselskab i Joe & The Juice står i alt bag 26 juicebarer i Oslo-området og i den sydvestlige del af Norge. Forretningen er siden ankomsten i 2013 vokset, og sidste år omsatte man for i alt 128,8 mio. NOK. Det svarer til 90 mio. kr.

Sideløbende med væksten har det været svært at præsentere overskud, og i perioden 2014-2019 har det samlede underskud været på omkring 48 mio. NOK, svarende til omrking 33 mio. kr.

Svært ramt af corona

I den danske moderkoncern så man sidste år driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (ebitda), dale fra 120 til 94 mio. kr., mens omsætningen gik frem med 18 pct. til knap 1,2 mia. kr. I regnskabet fra 2019 fremgik det, at Joe & The Juice sidste år åbnede 35 butikker, og samlet var til stede med 280 butikker.

På den endelige bundlinje registerede selskabet et underskud på i alt 333 mio. kr.

Som konsekvens af coronakrisen skød ejerne, General Atlantic, kapitalfonden Valedo og stifter Kaspar Basse 200 mio. kr. ind i firmaet i april, skrev Inside Business.

Derudover lykkedes det at stille med yderligere 100 mio. kr i bankgaranti. Af regnskabet for 2019 fremgik det, at Joe & The Juice havde en langsigtet gældspost på 1 mia. kr.

På listen over virksomheder, der i Danmark har modtaget økonomiske hjælpepakker, havde Joe & The Juice i en juniopgørelse modtaget 7,2 mio. kr.

Joe & The Juice taber mere end 300 millioner kroner 

Nyt underskud til Joe & The Juice i Norge

Organisation skyder på Rema med annoncer og demonstrationer

Medie: Juicekæde kan være på vej mod frasalg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier