FødevareWatch

Indbrudstyve stjal bobler for over fem millioner

Gennem et stort hul i muren stjal indbrudstyve fredag vin for mere end 5 mio. kr. hos en forhandler af dyre vine i Nordsjælland.

Foto: LISELOTTE SABROE/Ritzau Scanpix

Champagneflasker med Krug, Cristal og Dom Perignon blev natten til fredag slæbt med ud gennem et stort hul i muren hos vinhandleren Finewine i Kokkedal nord for København under det, der må betegnes som et lidt spektakulært indbrud.

Til TV2 Lorry siger ejeren Per Østergaard, at man endnu ikke er færdig med optællingen af, hvad der mangler, men at tabet bliver stort.

"Vi taler mange millioner kroner, desværre. Og vi taler også flasker, som vi højest sandsynligt aldrig kommer til at se igen," siger Per Østergaard til TV 2 Lorry.

"Det er på den gale side af fem millioner kroner."

I starten af året blev et par af Københavns kendte restauranter ramt af lignende målrettede indbrud. Restauranten Sushi Anabe, der har hjemme i den københavnske Nordhavn blev i marts ramt af et vintyveri, akkurat som restauranten Formel B blev det i måneden før.

I begge tilfælde vidste tyvene tilsyneladende en del om vin, og gik målrettet efter sjældne flasker.

"Vi er desværre blevet ramt af indbrud i weekenden af nogen, der desværre har kendskab til vine og vidst, hvad de skulle tage. Vi har fået stjålet en stor mængde champagne og vin," skrev Mads Battefeld fra Sushi Anabe i marts.

Flere stjålne vinflasker fundet efter spektakulært kup

Endnu en toprestaurant ramt af vintyveri

Tyve stjæler Michelin-vin for over én million kroner

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier