FødevareWatch

Harboe sælger bygninger og driftsmidler fra lukket estisk bryggeri

Hvis handlen går igennem vil det medføre en positiv resultatpåvirkning før skat på mellem 7 og 9 mio. kr. for regnskabsåret 2020/21.

Foto: PR/Harboes Bryggeri/Uffe Weng

Cirka tre måneder efter at danske Harboes Bryggeri i juli besluttede at lukke sine estiske bryggeriaktiviteter, har det danske bryggeri nu indgået en betinget aftale om salg af bygninger og driftsmidler fra det estiske bryggeri AS Viru Õlu. Det skriver Harboe i en meddelelse.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvem køberen er, men det forventes at køberen overtager aktiviteterne i starten af 2021.

Handlen er dog betinget af købers opnåelse af finansiering, og derfor er den behæftet med usikkerhed, fremgår det af meddelelsen.

Hvis handlen går igennem vil det medføre en positiv resultatpåvirkning før skat på mellem 7 og 9 mio. kr. for regnskabsåret 2020/21.

Det var flere års negative resultater, der i juli fik Harboe til at lukke aktiviteterne i Estland og sideløbende med afviklingen har det danske bryggeri ledt efter en køber til AS Viru Õlus materielle anlægsaktiver.

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier