FødevareWatch

Britisk hjælpepakke får kritik af pubs på randen af konkurs

En ny finansiel hjælpepakke som en håndsrækning til barer og restauranter får hug med på vejen.

Storbritanniens hjælpepakke på 13 mia. pund bliver ikke nok for de britiske pub'er, siger chefer fra servicebranchen.

Det skriver The Telegraph.

Ved udgangen af oktober stopper orlovsordninger, og derfor har Rishi Sunak, der er britisk finansminister, introduceret en ny finansiel hjælpepakke som en håndsrækning til barer og restauranter.

Hjælpepakken indebærer finansiel hjælp til selskaberne og øget støtte til deltidsarbejdere, men det er både for lidt og kommer for sent, lyder kritikken fra branchen.

"Det er ikke holdbart, især ikke for vores pubs i bymidterne, der bliver mindre og mindre levedygtige," siger Nick Mackenzie, der er adm. direktør for pubkæden Greene King, til The Telegraph.

En femtedel af britiske hoteller og restauranter er på randen af konkurs, viser nye tal fra Office for National Statistics (ONS), der er Storbritanniens pendant til Danmarks Statistik, ifølge The Telegraph.

"Regeringen ser ud til hovedsageligt at fokusere på at begrænse vores drift for at begrænse de værst tænkelige scenarier af virussmitte. Men regeringens tiltag bør også afspejle de økonomiske konsekvenser af restriktionerne, for skaden på sektoren ødelægger folks liv," siger Michael Kill, der er adm. direktør for brancheorganisationen Night Time Industries Association.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier