FødevareWatch

Marstons ramt hårdt af nedlukninger

Den britiske partner i Carlsbergs britiske joint venture er sat under stadigt større corona-pres. Indtil videre er omsætningen faldet med 30 pct.

Foto: PAUL ELLIS/AFP / AFP

Det britiske pubselskab Marstons fik et fald i salget i de fem uger i september på 12 pct., hvilket er lidt svagere end faldet på 10 pct. i de 13 uger, der dækker juli, august og september.

Det fremgår af pubselskabets markedsopdatering for de 53 uger, der sluttede 3. oktober.

Marstons har været hårdt ramt af de generelle restriktioner og nedlukninger for at inddæmme covid-19-virusset, og det har givet et fald på 30 pct. i salget i helåret til 821 mio. pund.

Selskabet fremhæver, at pubber og restauranter var lukket fra 20. marts til 4. juli som en del af de generelle nedlukningsrestriktioner.

Carlsberg har planer om at indgå et joint venture med Marstons bryggeriaktiviteter i joint ventur-selskabet Carlsberg Marstons Beer Company, der ventes at blive en realitet ved udgangen af oktober, efter at selskabet fik ja fra konkurrencemyndighederne i sidste uge.

Marstons Beer Company fik i helåret et fald på 22 pct. i salget til 306 mio. pund.

Her pointeres det, at salget af øl til detailhandlen steg med 23 pct. som følge af ekstraordinær efterspørgsel i perioden med de lukkede pubber. Salget i pubber eksklusive perioden med nedlukningerne er 11 pct. under niveauet for året forinden.

Carlsberg meddelte i maj, at det ville indgå bryggeri-joint venturet, og at Carlsberg skyder 273 mio. pund svarende til cirka 2,2 mia. kr. i den nye konstruktion og får 60 pct. af ejerskabet i det nye britiske selskab.

Aktierne i Marstons åbner med et fald på 2,9 pct. i 43,56 pence, mens Carlsberg-aktien med et plus på 0,7 pct. til 897,20 kr., er den eneste C25-aktie i grønt.

Carlsbergs nye britiske partner er under stort pres

Carlsberg får godkendt britisk fusion

Carlsberg investerer i nyt britisk pub-joint venture

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier