FødevareWatch

Ny forskning kan presse spirende kaffeoptimisme

Forskere har gennemtrawlet mere end ti års udbytter fra kaffefarmere for at stille skarpt på særligt én kaffesort med et stort potentiale i en tid med klimaforandringer. Nu er resultaterne kommet, og industrien skal måske tilbage i tænkeboksen.

Foto: Thomas Borberg

Det er lidt en streg i regningen for den internationale kaffebranche. I årevis har producenter sat deres lid til kaffesorten Robusta.

Planterne har været anset som mere hårdføre i en tid, hvor klimaforandringer og højere temperaturer har fået høstudbytter til at dale og kørt de klassiske arabica-bønner lidt ud på et sidespor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier