FødevareWatch

Ribena-ejere skyder penge i klimaresistente solbær

Ribena-ejerne i Lucozade Ribena Suntory forsøger at sikre fremtidens saftproduktion gennem et femårigt forskningsprojekt.

Foto: Niels Hougaard/Ritzau Scanpix

Udviklingen af nye solbærvarianter skal sikre, at der også i fremtiden kan laves solbærdrikke på de britiske øer, skriver Foodbev.com.

Lucozade Ribena Suntory har investeret en halv mio. pund, svarende til 42 mio. kr., i et fem år langt projekt på James Hutton Institute, hvor endemålet er at udvikle mere klimaresistente varianter af det populære bær, der i stor stil anvendes i saft- og marmelade-produkter.

Hvert år høstes der 10.000 ton solbær i Storbritannien, men i takt med at klimaet bliver varmere og mere tørt, har avlerne svært ved at få samme udbytte som tidligere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier