FødevareWatch

Nordens største nattelivskoncern mangler 3 millioner kroner om dagen

Lukningen af 90 barer, bodegaer og diskoteker er en dyr fornøjelse for nattelivskoncernen Rekom. Der er dog ingen planer om fyringer, fortæller topchef.

Adam Falbert stiftede Rekom i 2007 og er i dag adm. direktør i koncernen. | Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix.

Rekom-koncernen med den skandinaviske barkonge Adam Falbert i spidsen ejer og driver normalt 90 barer, bodegaer og diskoteker fordelt over Danmark. Men beværtningerne er dog i disse uger lukket grundet frygten for spredning af coronavirus og Folketingets forsamlingsforbud, der forbyder over ti mennesker at samle sig.

Restaurationerne har haft lukket siden d. 12 marts, og det giver selvsagt et stort tab i koncernen.

"Situationen i Rekom er alvorlig og dyr. Vi har nul omsætning og masser af udgifter. Det drejer sig om 3 mio. kr. om dagen, som vi mangler i omsætning," siger Adam Falbert, der er stifter og adm. direktør i Rekom.

I corona-mørket ser Adam Falbert dog et lysglimt i regeringens og arbejdsmarkedets parters hjælpepakker med bl.a. lønkompensation til virksomhederne. Lønkompensationen kan betyde, at Rekom kan holde sammen på koncernen og undgå fyringer.

"Hjælpepakkerne gør en kæmpe forskel for os. Det betyder, at vi, som situationen er nu, kommer til at undgå fyringer i Rekom. Vi har istedet kunne hjemsende vores medarbejdere - både de fastansatte og de timeansatte - med løn. Det er tydeligt at mærke, at både regeringen og de øvrige partier i folketinget gør sig umage for at hjælpe virksomhederne igennem," siger han.

Rekom Group havde i sit seneste regnskab for de 18 måneder, der løb frem til udgangen af 2018, en omsætning på 816,2 mio. kr., en driftsindtjening (EBITDA), der landede på 125,5 mio. kr. og et endeligt resultat på 42,9 mio. kr. Egenkapitalen udgjorde ved regnskabsårets udgang 85,2 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

5 ud af 2000 er på arbejde

Adam Falbert fortæller dog, at man i Rekom, som i mange andre virksomheder, har været sat over for et dilemma om at fyre og dermed spare de fulde lønomkostninger.

"Det koster os mange penge at holde på koncernen og vores medarbejdere, fordi lønkompensationspakkerne ikke dækker vores medarbejderes fulde løn. Det kunne i princippet være billigere at fyre, og vi kan se, at andre vælger den model - men for os er det rigtigt at holde på alle mand. Det gør os stærkere at stå det her igennem sammen," siger han.

Det har betydet, at alle 2000 danske medarbejdere er blevet sendt hjem, og Adam Falbert sammen med fem andre ansatte nu sidder på hovedkontoret i København uden løn. Her arbejder man med en plan for, hvad der skal ske, når koncernen kommer ud på den anden side.

"Vi kan se, at konkurserne i vores branche er begyndt at ramme overalt i Europa. Det er selvfølgelig bekymrende, men vi har ingen planlagte lukningerne i Rekom. Forhåbentligt vil vi efter påske stadig have et fuldt indtakt personale og en fuld indtakt virksomhed. Vi arbejder hver dag med at holde blikket på omkostningerne for at sikre os det mål," siger Adam Falbert.

Europæiske planer sat i bero

Rekom er siden etablering i 2007 blevet skandinaviens største nattelivskoncern med mere end 4000 ansatte og 120 beværtninger fordelt i Danmark, Norge og Finland. Porteføljen tæller bl.a. Heidis Bierbar, A Bar, LA Bar, Hornsleth og Crazy Daisy.

Koncernen har for alvor sat fut i ekspansionen, efter kapitalfonden Catacap blev hovedaktionær i foråret 2018. Den skandinaviske barkonge har tidligere udtalt, at han har ambitioner om, at Rekom skal blive Europas største barkoncern og har nævnt England, Tyskland og Benelux-landende som interessante markeder. Udbruddet af coronavirus har ikke sat en stopper for de planer.

"Vores ambitioner i koncernen er de samme som før coronakrisen, men vi har selvfølgelig sat udvidelserne i bero, indtil verden bliver 'normal' igen. Bagefter må arbejdet gå videre i samme tempo, som det altid har gjort for os," siger Adam Falbert.

Han anerkender dog, at det giver nye udfordringer, at den forlængede nedlukningsperiode og forsamlingsforbuddet er skudt til efter påske. Topchefen vil dog ikke komme ind på, hvilke udfordringer, der præcis er tale om.

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier