FødevareWatch

Berenberg løfter Carlsberg-anbefaling

Carlsbergs anbefaling løftes til "køb" fra "hold" af finanshuset Berenberg.

Finanshuset Berenberg skruer op for både sin anbefaling af og sit kursmål for Carlsberg-aktien. I en analyse af bryggeribranchen løftes anbefaling til "køb" fra "hold", mens kursmålet løftes til 1032 kr. fra 803 kr.

"Bryggerisektoren er stærkt eksponeret over for forstyrrelser, som restauratørerne mærker på grund af covid-19. Vi antager, at forstyrrelserne vil toppe i andet kvartal med en gradvis returnering til "a new normal" i fjerde kvartal."

"Det mest fornuftige er selektivt at købe selskaber med defensiv og geografisk alsidige forretning med en god margin af sikre, høje marginer og en stærk selvhjælpscase. Navnene, der møder disse kriterier, er: Pernod Ricard, Heineken, Carlsberg og Campari," vurderer finanshuset i analysen.

Her bemærker Berenberg, at den nuværende situation med corona-pandemien har resulteret i finansielle konsekvenser for branchen, der på kort sigt er værre end under finanskrisen.

Særlig hårdt går det ud over bryggeribranchen, der rammes af både aflyste begivenheder som EM i herrefodbold, der skulle have fundet sted over sommeren, samt af nedlukningen af barer og restauranter.

"Det oplevede vi ikke under finanskrisen. Trods en svag økonomisk situation blev EM stadig afholdt i 2008, og vi kunne altid tage på en bar for at drukne vores sorger. Selv om det var stort, var finanskrisen et mindre chok over for efterspørgslen på drikkevarer end covid-19," skriver finanshuset i analysen.

Stærk balance og høj likviditet

Specifikt for Carlsberg hæfter Berenberg sig ved bryggeriets eksponering i Skandinavien og Nordeuropa.

"Imidlertid bemærker vi, at nogle af landene, som Carlsberg er signifikant eksponeret mod (blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland) er mere fokuseret mod detailhandlen og derfor skulle være mere modstandsdygtige under en nedlukning. Når det er sagt, tror vi, at investorerne snarere end senere vil begynde at tillæge større værdi til Carlsbergs høje likviditet og stærke balance," lyder vurderingen fra finanshuset.

Carlsberg-aktien har ligesom langt hovedparten af aktierne i det danske eliteindeks, C25, været under et massivt salgspres den seneste tid. Mandag lukkede aktien i 697 kr. efter et kursfald på 1,5 pct.

Siden årsskiftet er aktien faldet omtrent 30 pct. i værdi, mens C25-indekset i samme periode er faldet 21 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier