FødevareWatch

Royal Unibrew suspenderer forventningerne og aktietilbagekøb

Bryggeriet understreger, at forbrugerne generelt ikke har ændret deres "attitude i forhold til forbruget af vore produkter", men at de mange restriktioner vil påvirke forventningerne til 2020.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Royal Unibrew har torsdag besluttet at suspendere sine forventninger til regnskabsåret 2020 og bryggerikoncernens program for aktietilbagekøb.

Det meddeler Royal Unibrew i en fondsbørsmeddelelse.

Royal Unibrew indledte sit tilbagekøbsprogram på 400 mio. kr. for godt en uge siden, og det skulle have været gennemført i perioden frem til slutningen af oktober. Beslutningen om udbetaling af udbytte er også udskudt, men bestyrelsen foreslår, at koncernen diskretionært kan udbetale op til 12,20 kr. per aktie, inden den næste generalforsamling, som er skubbet til den 15. april.

Bryggeriet understreger, at forbrugerne generelt ikke har ændret deres "attitude i forhold til forbruget af vore produkter", men de mange restriktioner, som myndighederne rundt omkring indfører i de fleste af koncernens nøglemarkeder, vil påvirke forventningerne til 2020.

"Den finansielle præstation i første kvartal 2020 er bredt forventet at være på linje med sidste år, og vi venter betydelig negativ effekt i andet kvartal 2020 sammenlignet med andet kvartal 2019. På den baggrund suspenderer vi forventningerne for 2020," skriver bryggeriet.

Ifølge koncernen rammer restriktionerne det såkaldte "on-trade"-salg negativt. Det vil sige salget i barer og restauranter, og der er kun "lidt gennemsigtighed" med, hvor længe begrænsningerne vil være til stede. Omvendt har Royal Unibrew i perioden oplevet et "off-trade"-salg, det vil sige salget i butikkerne, på niveau med det ventede, og koncernen fremhæver, at salget her faktisk kan blive støttet af, at efterspørgsel flytter fra barer og restauranter til supermarkederne, men at restriktioner her også an komme til at påvirke negativt.

Royal Unibrew-direktør forventer stabil vækst trods udsigt til corona-sommer

Royal Unibrew tror på flad udvikling i 2020 på trods af corona-udbrud

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier