FødevareWatch

Kaffegiganter under beskyldninger om børnearbejde

Starbucks og Nespresso er blevet ramt af beskyldninger om børnearbejde hos leverandør.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

En undersøgelse af kaffefarme i Guatemala har vist, at børn under 13 år var sat til at arbejde på farme, der leverer bønner til kaffegiganterne Starbucks og Nespresso.

Det skriver The Guardian.

Ifølge The Guardian skulle en dokumentar vise børnene arbejde i op til 40-timers arbejdsuger til ekstremt lav løv, hvor de blev betalt alt efter, hvor mange kaffebønner de kunne samle. Nogle fik en dagsløn svarende til ca. 43 kr, mens andre kunne blive betalt så lidt som 3 kroner om dagen.

I dokumentaren blev der besøgt syv kaffefarme, der havde forbindelse til Nespresso, mens der blev besøgt fem med forbindelse til Starbucks. Der blev fundet børnearbejde på alle farme.

Både Starbucks og Nespresso har udtalt til dokumentaren, at de har nultolerance, når det kommer til børnearbejde. Også George Clooney, der i flere år har ageret som Nespressos ansigt udadtil, har udtrykt skuffelse over fundet af børnearbejdere.

Nespressos administrerende direktør, Guillaume Le Cunff, mener også at der skal forbedres på området.

"Hvor der er påstande om, at vores høje standarder ikke er opfyldt, handler vi straks. I dette tilfælde har vi igangsat en grundig undersøgelse for at finde ud af, hvilke gårde der blev filmet, og om de leverer Nespresso. Vi vil ikke genoptage køb af kaffe fra gårde i dette område, før undersøgelsen er afsluttet," siger han til Channel 4.

Starbucks har ligeledes udtalt, at virksomheden vil undersøge forholdene og tage de rette foranstaltninger.

Dansk kaffekapselkoncept sætter kurs mod Europa

Starbucks rykker ind i dansk detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier