FødevareWatch

Diageo er også ramt af coronavirus

Spiritusproducenten bag mærker som Johnnie Walker, Tanqueray og Captain Morgan tilslutter sig koret af store internationale koncerner, rammes af coronavirussets spredning.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Den britiske spirituskoncern Diageo, der blandt andet producerer Johnnie Walker whisky, meddeler onsdag morgen, at coronavirus-udbruddet vil reducere salget med op til 325 mio. pund i år efter at barer og restauranter er lukket i store dele af Kina.

Det skriver Bloomberg News.

Diageo-aktien ligger onsdag med et fald på 2,5 pct. i 2887,50 pence.

Salget ventes at blive ramt i år med 225-325 mio. euro og den organiske driftsindtjening ventes påvirket negativt med 140-200 mio. euro.

Diageo har set betydelige afbrydelser i Storkina siden slutningen af januar, idet barer og restauranter i det store hele har haft lukket.

Selskabet venter, at det vil vare ind til mindst marts, hvor der så ventes en gradvis forbedring med et forbrug på normale niveauer omkring udgangen af finansåret, der løber frem til udgangen af juni.

Diageo er ikke det eneste selskab, der onsdag har været ude og advare om en negativ effekt af coronavirusudbruddet.

Den franske fødevaregigant Danone har sænket sin salgsprognose for i år, idet virusudbruddet har barberet 100 mio. euro af salget i første kvartal.

Investorerne havde dog forventet problemer relateret til virusudbruddet, og Danone-aktien bliver handlet op med 2,7 pct. til 69,38 euro.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier