FødevareWatch

Systembolaget stævner vin-appen Vivino

Ifølge den statsejede, svenske alkoholkæde Systembolaget bryder det danske selskab monopolreglerne, når man leverer vin til svenskerne i samarbejde med en lokal leverandør.

Foto: PR/Vivino

Det strider mod den svenske alkohollov, når Vivino sammen med en lokal partner tilbyder privat levering af vine i Sverige, og derfor har monopolkæden Systembolaget nu stævnet ejerne af appen, skriver Berlingske med henvisning til svensk SVT.

I et forsøg på at stoppe Vivinos aktiviteter har Systembolaget ifølge mediet sagsøgt virksomheden ved patent- og markedsføringsdomstolen i Sverige.

"Systemet (Systembolaget, red.) har monopol på salg af alkohol, både i butikkerne og online, så når Vivino sælger alkoholholdige drikkevarer, bryder de loven," siger Systembolagets pressechef, Lennart Agén, til SVT.

Fra Vivinos har man endnu ikke kommenteret stævningen.

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier