FødevareWatch

Sydsjællandsk destilleri går hårdt ind i produktion af æblebrandy

Radius Distillery har indgået samarbejde med Oremandsgaard Gods og producerer brændevin af gamle æblesorter.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau scanpix.

Gin- og æblebrandyproducenten Radius Distillery har indgået samarbejde med godsejer August Hage fra Oremandsgaard Gods på Præstø.

Det skriver Børsen.

De to partnere har særligt fokus på gin, whisky og æblebrandy, som de laver af godsets gamle æblesorter. Der er her tale om mange sorter, der ikke længere bruges industrielt.

På godsets æblelund har Radius Distillery derfor plantet 2500 æbletræer med 16-20 sorter, der skal bruges til æblebrandy.

"Det giver ikke mening for mig, at vi ikke er æblebrandy-land nummer ét i verden, fordi vi har så mange sindssygt gode æbler. Folk skal nok komme til at drikke det. Nu har vi to-tre år at løbe på, inden spiritussen er færdig med at fadlagre og klar til salg," siger Kristian Larsen til mediet.

Radius Distillery er grundlagt af Kristian Larsen, Flemming Reissig, Louise Opprud Jakobsen, Henrik Lynge og Lars Holm. Selskabet har senere fået godsejer August Hage og indehaver af spiritusforhandleren Juuls, Michael Madsen, som medejere.

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier