FødevareWatch

Sydsjællandsk destilleri går hårdt ind i produktion af æblebrandy

Radius Distillery har indgået samarbejde med Oremandsgaard Gods og producerer brændevin af gamle æblesorter.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau scanpix.

Gin- og æblebrandyproducenten Radius Distillery har indgået samarbejde med godsejer August Hage fra Oremandsgaard Gods på Præstø.

Det skriver Børsen.

De to partnere har særligt fokus på gin, whisky og æblebrandy, som de laver af godsets gamle æblesorter. Der er her tale om mange sorter, der ikke længere bruges industrielt.

På godsets æblelund har Radius Distillery derfor plantet 2500 æbletræer med 16-20 sorter, der skal bruges til æblebrandy.

"Det giver ikke mening for mig, at vi ikke er æblebrandy-land nummer ét i verden, fordi vi har så mange sindssygt gode æbler. Folk skal nok komme til at drikke det. Nu har vi to-tre år at løbe på, inden spiritussen er færdig med at fadlagre og klar til salg," siger Kristian Larsen til mediet.

Radius Distillery er grundlagt af Kristian Larsen, Flemming Reissig, Louise Opprud Jakobsen, Henrik Lynge og Lars Holm. Selskabet har senere fået godsejer August Hage og indehaver af spiritusforhandleren Juuls, Michael Madsen, som medejere.

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier