FødevareWatch

Carlsberg slår et slag for glasflasken

Alt imens dåserne får større og større opmærksomhed vælger Carlsberg i bæredygtighedens tegn at slå et slag for den gammelkendte pantflaske. Derfor har bryggeriet lanceret en ny forpakningen til et par Tuborg-varianter.

Foto: Martin Bubandt

Med argumentet om, at en returflaske, der kan genanvendes op til 30 gange, er den mest miljøvenlige emballage, vil bryggeriet have danskerne til igen at vælge ølflasken.

Det sker gennem introduktionen af en ny 12-flaskers forpakning til to Tuborg-varianter, der skal fungere som et mere tiltrækkende alternativ til de tunge ølkasser med 30 flasker og den klassiske sixpack.

114050 - Tuborg Grøn 12pc Bottle-pack.png
Foto: PR / Carlsberg

"Vi har med returflasken en af de forpakningsformer, der har lavest CO2 udledning, og faktisk bruges de op til 30 gange, fordi danskerne elsker at aflevere dem i butikker og returautomater over hele landet. Derfor vil vi gerne have endnu flere forbrugere til at vælge de klassiske returflasker. Vores forbrugerundersøgelser viser, at 30 styks-kassen stadig er populær, men forbrugerne vil gerne have lidt mindre forpakninger, som er lette at tage med til familie eller fest," udtaler Mads Egeskov Bach, Tuborgs brand manager, i en udsendt pressemeddelelse.

Det er fra start kun planen, at der skal laves 12-styks forpakninger til Grøn Tuborg og Tuborg Classic, og de er at finde i handlen fra uge seks.

Hoffen er tilbage

På en lidt anden front har Carlsberg i samme ombæring valgt at genintroducere kaldenavnet Hof til Carlsberg-pilsner. Det sker i anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag senere i år.

"Det folkekære kaldenavn har været efterlyst i mange år senest på vores generalforsamling, men vi manglede en god anledning til at genoplive Hoffen. Her på dagen, hvor vi blev leverandør til det kgl. danske hof, skriver vi igen HOF på Carlsberg pilsnerens etiket for at minde folk om den kommende 80 års fødselsdag og Carlsbergs rige arv og historie," siger Christopher Bak Billing, Brand Director Christopher Bak Billing, i en separat meddelelse.

Kaldenavnet Hof kommer til at stå på den nye halsetiket på alle Carlsberg pilsnerflasker, hvor det også var at finde på de gamle Hof-flasker frem til år 2000, hvor man gik væk fra kaldenavnet.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier