FødevareWatch

Starbucks har lukket halvdelen af sine forretninger i Kina

Udbruddet af coronavirus har fået kaffekæden til at lukke halvdelen af sine omkring 4000 kaffebarer og -butikker i landet.

Foto: Noel Celis/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske kaffekæde Starbucks kom bedre end ventet gennem sit første kvartal, som sluttede ved udgangen af 2019.

Koncernen fastholdt forventningerne til hele regnskabsåret, men den tog dog det forbehold for eventuelle effekter fra udbruddet af coronavirusset i Kina, hvor kaffekæden har lukket mange forretninger.

Aktien sætter sig 1,7 pct. i eftermarkedet.

"For øjeblikket har vi lukket mere end halvdelen af vores forretninger i Kina, og vi overvåger og tilpasser fortsat åbningstiderne i alle vore butikker i forhold til udbruddet af coronavirus," hedder det i regnskabet, hvor det dog understreges, at situationen ventes af være midlertidig, men at det ikke er muligt at kvantificere effekterne finansielt endnu.

Selskabet fik i sit første kvartal et justeret overskud per aktie på 79 cent mod 70 cent for et år siden, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en indtjening per aktie på 76 cent. Omsætningen endte dog en spids under i 7,10 mia. dollar mod konsensus på 7,11 mia. dollar.

Væksten, målt på det sammenlignelige salg, blev imidlertid på 5,0 pct. i perioden. Her var ventet lidt mindre i 4,6 pct. ifølge Consensus Metrix.

Den underliggende vækst var bedre i USA, hvor vækstraten som ventet lød på 6,0 pct., end i Kina, hvor der dog var en fremgang på 3,0 pct.

Samtidig voksede antallet af caféer med 6 pct. - drevet af udviklingen i Kina, hvor Starbucks nu er til stede på 4000 lokationer.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier