FødevareWatch

Storbank: Virussygdom er en reel risiko for Carlsberg

Bryggerikoncernen Carlsberg risikerer at blive ramt af udbrud af virussygdom i Kina, vurderer storbanken Citi.

Foto: Thomas Borberg

Carlsberg er på den amerikanske storbank Citis liste over europæiske drikkevarevirksomheder, som risikerer at blive berørt, hvis virussygdommen i Kina får bedre fat.

Den amerikanske storbank har set nærmere på mulige indtjeningseffekter, hvis virusudbruddet varer ved og får kineserne til at blive hjemme frem for at gå ud.

Værst ser det ud for spiritusproducenterne Remy Cointreau og Pernod Ricard, mens Carlsberg og AB Inbev er de mest eksponerede bryggerier.

"Selv om udbruddet indtil videre har været begrænset og er mindre fatalt end SARS-epidemien i 2003, så kommer det lige før fejringen af det kinesiske nytår, og nogle kinesiske byer er allerede lukket ned, så potentialet for en krise, der får indflydelse på de europæiske drikkevarevirksomheders organiske salgsvækst og indtjeningsbaner i de kommende måneder er meget reel," vurderer Citi i et notat.

Carlsberg henter 11 pct. af sin omsætning i Kina og 25 pct. i Asien.

Citi understreger, at det endnu for tidligt at blive alt for pessimistisk, men har ikke desto mindre regnet på, hvor stor effekt det vil få, hvis forbruget i Kina falder omkring 10 pct. i et enkelt kvartal og i værste over et helt år.

I det tilfælde vil banken skulle skære sit indtjeningsestimat for Carlsberg med lige over 1 pct., hvis virusset reducerer forbruget i ét kvartal, og med 4,4 pct. hvis det varer ved i ét år.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier