FødevareWatch

Harboe lander underskud og varsler spareprogram efter store ledelsesændringer

Udover de markante udskiftninger i ledelsestoppen er Harboes Bryggerier også under økonomisk pres, viser nyt regnskab. "Første halvårs resultat er ikke tilfredsstillende," lyder det fra den nye bestyrelsesformand.

Foto: PR/Harboes Bryggeri/Uffe Weng

Det har været et udfordrende første halvår for Harboes Bryggerier i på de sydamerikanske markeder, hvor en større distributør har opsagt samarbejdet med bryggeriet.

Samtidig er bryggeriet blevet belastet af udfordrende markedsforhold - og seneste en ledelseskrise få timer før regnskabet blev offentliggjort torsdag eftermiddag, der ligeledes tynger det forventede:

"Første halvårs resultat er ikke tilfredsstillende," siger Bernhard Griese, der overtog posten som bestyrelsesformand, tre timer før regnskabet torsdag eftermiddag blev offentliggjort.

"Vi har været udfordret af vanskelige markedsbetingelser og ekstraordinære begivenheder, som belaster både omsætning og indtjening. Det har særligt været omsætningen af vores egne brands, som ikke har udviklet sig som ventet, og vi arbejder målrettet med at rette op på og håndtere de markedsmæssige udfordringer," lyder det fra bestyrelsesformanden.

Samlet steg omsætning i halvåret med 0,4 pct. i forhold til samme periode sidste år og landede på 728,5 mio. kr. Driftsresultatet på EBITDA-niveau faldt med 35,9 pct. til 43 mio. kr. i første halvår 2019/20 i forhold til første halvår 2018/19, og bundlinjen endte med et underskud før skat på 8,9 mio. kr. mod et overskud i den tilsvarende periode året før på 14,3 mio. kr.

"Vi har fokus på reduktion af omkostningerne samtidig med, at vi har sat gang i et nyt effektiviseringsprogram, som vil blive implementeret successivt over de kommende år. Initiativerne skal sikre, at vi får realiseret potentialet i vores produkter og egne brands og genskabt værdiskabelsen til vores aktionærer," fastslår Bernhard Griese i regnskabet.

Spareprogram på vej

Det var uenighed om Harboes strategi, der torsdag ved middagstid første til, at både administrerende direktør Karina Harboe Laursen og salgs- og marketingsdirektør Kirsten Ægidius stoppede med omgående virkning, og at bestyrelsesformand, Søren Stampe, oplyste, at han forlod af bestyrelsen.

Søren Malling er blevet konstitueret som administrerende direktør, mens Martin Schade indsættes som ny kommerciel direktør. De to kommer fra stillinger som henholdsvis logistikchef og produktionschef i Harboes.

Harboes fastholder i regnskabet forventningerne til det 2019/2020 om et EBITDA-resultat på 70-80 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet minus 20-30 mio. kr. på trods af, at den regnskabsmæssige effekt af de voldsomme omstruktureringer bliver cirka 3 mio. kr. før skat i regnskabsåret 2019/20.

Samtidig varsler bryggeriet, at der er et spareprogram på vej:

"Harboe vil i andet halvår implementere et nyt effektiviseringsprogram, som vil have fokus på effektiviseringer og besparelser på tværs af alle funktioner i koncernen," fremgår det af regnskabet.

Investor om Harboe-ballade: Det er fuldstændig uacceptabelt - de hører ikke hjemme på fondsbørsen

Direktør forlader Harboes sammen med bestyrelsesformanden

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier