FødevareWatch

Vinselskab vil udvikle luksusvin-robot

Kunstig intelligens skal i fremtiden overskue enorme datamængder for det aalborgensiske vinhandelsselskab Rare Wine. Seks mand er sat til at udvikle den.

Rasmus Nielsen og Anders Børsen, indehavdere af Rare Wine. | Foto: PR. Rare Wine.

Det aalborgensiske handelsselskab Rare Wine, der har specialiseret sig i handel med eksklusive vin, champagne og spiritus, vil ved hjælp af kunstig intelligens sørge for, at viden og erfaring, som bliver genereret i virksomheden, beholdes til evig tid. Det skriver Nordjyske.

Derfor arbejder seks mand i selskabet pt. på at udvikle en luksusvin-robot, der skal overskue de enorme mængder data, som ansatte hver dag bruger for at finde ud af, hvor fremtidige handler skal foretages.

"Du bliver måske præsenteret for 2000 muligheder hver morgen, og så er det op til dig og hvor mange kopper kaffer, du har fået, at spotte de muligheder, der er," siger Anders Børsen, adm. direktør og medejer af Rare Wine, til Nordjyske.

Rare Wine regner med, at vinrobotten vil koste et par mio. kr. at have kørende, fordi den konstant skal videreudvikles. Selskabet har 32 ansatte og et egenfinansieret lager til en værdi af over 100 mio. kr., ifølge Anders Børsen.

Dansk vinselskab kravler mod en omsætning på 500 millioner

Mere fra FødevareWatch

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier