FødevareWatch

Jyske Bank løfter Carlsberg-anbefaling

I halen på kvartalsopdateringen torsdag har Jyske Bank løftet anbefalingen af Carlsberg-aktien til "hold".

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN/Scanpix Danmark

Carlsberg leverede i Jyske Banks optik er stærkt regnskab torsdag, og det har fået banken til at ændre syn på bryggeriet.

Jyske Bank har løftet sin anbefaling af Carlsberg-aktien til "hold" fra "sælg", mens at det langsigtede kursmål for aktien hæves til 970 kr. fra 945 kr.

Banken hæfter sig særligt ved Carlsbergs opjustering af de finansielle forventninger til 2019, der allerede kom mandag, og som blev gentaget i regnskabet torsdag.

"Opjusteringen skete som følge af en stærk performance i Vesteuropa og Kina, som mere end opvejer udfordringerne i Rusland," skriver analytiker Henrik Hallengreen Laustsen

"For tredje kvartal leverede Carlsberg en organisk omsætnings- og volumenvækst på henholdsvis 3,1 pct. og minus 0,5 pct., primært drevet af Asien og en stærk performance i Craft & Speciality og alkoholfrie og trukket ned af Rusland," fremgår det af analysen.

Carlsberg forventer, at facit for 2019 vil være en organisk vækst i driftsindtjeningen på omkring 10 pct. Tidligere var forventningen en "høj encifret procentvis organisk vækst".

Fredag morgen stiger Carlsberg-aktien 0,6 pct. til 947,80 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier