FødevareWatch

Grønland kan nu importere alkoholfri øl

Grønlands Landsstyre har vedtaget nye regler, der gør det muligt for virksomheder at importere og sælge alkoholfri øl i engangsemballage.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Indtil nu har det ikke været muligt at købe eller sælge alkoholfri øl i Grønland, fordi emballagen ikke indgår i det grønlandske pantsystem. Men nu bliver reglerne ændret, så alkoholfri øl kan blive importeret og solgt i engangsemballage.

Det oplyser den grønlandske regering.

Indtil videre har alkoholfri øl skulle tappes på godkendt returemballage, men det tilsyneladende ikke kunne betale sig, så det har ikke været muligt for forbrugerne at købe alkoholfri øl før nu.

Ændringen kommer på baggrund af et forslag fra forårssamlingen tidligere i år, og nu har Grønlands Landsstyre altså godkendt at lempe reglerne, så der lettere kan importeres og sælge alkoholfri øl.

"Dette produkt er et sundere produkt end øl indeholdende alkohol. Erfaringer fra andre lande viser, at det især er børnefamilier, som efterspørger alkoholfrie øl, samt at det i forhold til trafiksikkerhed er en klar fordel," skrev Grønlands Landsstyre, der bakkede op om forslaget til forårssamlingen, ifølge KNR.

Alkoholfri øl må ifølge lovgivningen indeholde op til 0,5 pct. alkohol.

Royal Unibrew har udbredt nyt koncept til 100 barer i Danmark

Størstedelen af danskere holder sig fra alkoholfri øl: Smager ikke lige så godt

Iværksætter vil sælge boblende kombucha som alternativ til champagne

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier