FødevareWatch

Spiritusaktier stiger trods amerikansk toldvarsel: Mildere end ventet

Handlen med aktier i store franske spirituskoncerner som Remy Cointreau og Pernod Ricard er ikke påvirket af udsigten til øget told på eksport til USA.

Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktierne i de franske spiritusproducenter Remy Cointreau og Pernod Ricard har det glimrende i torsdagens europæiske aktiehandel, selv om USA har valgt at lægge øget told på en stribe europæiske varer - herunder blandt andet whisky.

Ifølge det amerikanske finanshus Jefferies slipper de to franske selskaber dog på told på langt størstedelen af deres varer, der inkluderer cognac, champagne og en række likører.

Ifølge Jefferies er de amerikanske toldsatser generelt milde, hvilket er overraskende og positivt for Remy Cointreau og Pernod Ricard.

De to aktier stiger torsdag eftermiddag med henholdsvis 5,5 pct. til 124,90 euro og 3 pct. til 167,35 euro på børsen i Paris.

Jacobsens Bakery undgår amerikansk told på småkager

Dansk eksport af svinekød og mejerivarer bliver ramt af handelskrig

Kabineansatte vil begrænse alkoholsalg i norske lufthavne

Ambitiøs øl- og spiritusproducent håber på ny vækst med kurs mod nye faciliteter 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier