FødevareWatch

Russisk alkoholindtag er faldet 43 procent siden 2003

Russernes lyst til at indtage drikkevarer med procenter ombord er faldet markant i perioden mellem 2003 og 2016, fremgår det af en ny rapport fra WHO.

Foto: HEINO KALIS/REUTERS / Ritzau Scanpix

De russiske forbrugere lader i stigende grad glasset med vodka stå, når der skal indtages våde varer.

Ifølge en ny rapport fra verdenssundhedsorganisationen WHO er det russiske forbrug i perioden 2003-2016 faldet med hele 43 pct., skriver bl.a. Foodbev.com.

Faldet i forbruget linkes direkte sammen med et fald i dødeligheden blandt mænd på 39 pct. og 36 pct. mellem 2003 og 2018, og hvor man så den mest markante nedgang i dødelighed direkte forbundet til indtaget af indhold. Det faldende forbrug har været med til at løfte den gennemsnitlige levealder i Rusland til 68 år for mænd og 78 år for kvinder, skriver WHO.

Ifølge WHO er det faldende forbrug af alkohol et resultat af en stribe politiske tiltag, og at man har hævet priserne på alkohol, mindsket adgangen og øget overvågningen, hvilket alt sammen har haft en gavnlig effekt fra et sundhedsaspekt.

"Det dramatiske fald i forbrug af hjemmelavet, smuglet eller ulovligt produceret alkohol i Rusland kan tilskrives regeringens vedtagelse af evidensbaseret alkoholkontrolpolitik," udtaler Carina Ferreira-Borges, der er programleder for alkohol og ulovlige stoffer i WHO/Europa.

Stigende ølafgift i Rusland booster Carlsbergs salg af alkoholfri drikke

Tyskland producerer hver femte øl i EU

Dansk spiritusselskab går ind i Rusland

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier