FødevareWatch

Arla Foods kaster sig ind i det boomende marked for plantebaserede fødevarer

Ledelsen i Arla har truffet en strategisk beslutning om at begynde at producere plantebaserede fødevarer. Mejerikoncernen er allerede i gang med at udvikle plantedrikke, men der arbejdes også på at udvikle smørlignende og yoghurtlignende produkter på basis af planter.

Arla er ejet af de danske mælkeproducenter. Alligevel går selskabet nu i gang med at producere plantedrikke på basis af eksempelvis havre. | Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Mejerikoncernen Arla er ved at udvikle et helt nyt sortiment af plantebaserede fødevarer. De nye produkter bliver sendt ud i butikkerne i en række lande i Nordeuropa, hvor salget af plantebaserede fødevarer det seneste år har været i rivende vækst.

"Vi har besluttet at gå ind i produktion af plantebaserede drikkevarer, fordi vi vurderer, at vi kan tjene penge på det. De plantebaserede varer passer fint ind i vores profil som et nordeuropæisk, landmandsejet selskab, der producerer på basis af naturlige råvarer," vurderer Arlas bestyrelsesformand, mælkeproducent Jan Toft Nørgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier