FødevareWatch

Arla vil bekæmpe fejlernæring i Etiopien

I et samarbejde med Dansk Industri og Folkekirkens Nødhjælp udvikler Arla Foods Ingredients en beriget yoghurt, der skal øge folkesundheden hos den etiopiske lokalbefolkning og øge bøndernes indtjening.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Arla Foods Ingredients udvikler en særlig ingrediens til en yoghurtproduktion til Etiopien. Vallen til yoghurtproduktionen indholder laktose og mineraler, der kan reducere fejlærnering i landet.

Mælken til yoghurten kommer fra lokale mælkebønder, som med projektet ventes at få en øget indtjening på mælken. Projektet vil komme til at gavne mindst 400 bønder, lyder det.

Det skriver mejeri.dk.

Også den almennyttige organisation GAIN (Global Alliance for Improved Nutrition) er del af projektet, som er inspireret af FN's verdensmål to og otte, der sigter mod at afhjælpe sult og fremme bæredygtig vækst.

Henrik Andersen, der er senior vicepræsident for Arla Foods Ingredients, er glad for at kunne kombinere en god forretningsmulighed med et velgørende formål.

”Det skaber værdi for alle involverede parter, og det er vejen frem, når målet er at sikre en langsigtet forbedring af sundheden og levestandarden for mennesker i et udviklingsland. Det er stærkt motiverende at opleve, hvordan vores ekspertise kan gøre en forskel for Etiopiens mange underernærede børn, og samtidig er det en god forretning for os at støtte udviklingen af Etiopiens mejeriværdikæde og de producenter, som vil blive vores kunder i fremtiden,” siger Henrik Andersen til mediet.

Det er planen, at yoghurten skal på det etiopiske marked til efteråret.

Arla fastholder position blandt klodens største

Arla indgår vigtig aftale med Kraft Heinz i Mellemøsten

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier