FødevareWatch

Carlsberg-aktionærerne tjente 15 milliarder på opjustering

Carlsbergs B-aktie lukkede torsdag 11,3 pct. højere end onsdag, hvilket var rekord med flere længder i forhold til den tidligere fra 26. juli. I år er B-aktien steget 40,8 pct.

Foto: Jens Dresling

En opjustering fra Carlsberg af forventningerne til helåret en uge før regnskabet var det, der skulle til for at lave en milliardgevinst til Carlsbergs aktionærer og en kursrekord til aktierne.

Ved kursen på B-aktierne tjente Carlsberg-aktionærerne 15 mia. kr. torsdag.

Carlsbergs B-aktie lukkede torsdag 11,3 pct. højere end onsdag i 975,20 kr., hvilket var rekord med flere længder i forhold til den tidligere fra 26. juli, der lød på 927,40 kr. I år er B-aktien steget 40,8 pct.

Da Cees 't Hart trådte til i juni 2015 var kursen på B-aktierne nede omkring 640 kr., og inklusive torsdag har Carlsberg siden da opjusteret i alt fem gange.

Carlsbergs A-aktier, som Carlsberg-fondet ejer, steg 11,7 pct. til 934 kr. og det alene svarede til en gevinst på 3,3 mia. kr.

Carlsberg venter nu endnu mere vækst i driftsresultatet i år end tidligere efter et flot første halvår.

Bryggeriet venter nu en høj encifret organisk vækst i driftsresultatet i 2019 mod den tidligere forventning om en midt-encifret fremgang på den post, fremgår det af en meddelelse torsdag formiddag.

De løftede forventninger er et resultat af stærkere end ventede resultater over første halvår samlet set.

Her havde Carlsberg en organisk omsætningsvækst på 4,2 pct., fremgår det af meddelelsen. Volumen voksede samtidig organisk med 1,4 pct., og forbedringen af driftsmarginen var ifølge bryggeriet "stærk."

"Vi er glade for, at vores finansielle præstation i de første seks måneder var stærke. Vi oplevede god organisk omsætningsvækst, en god organisk volumenvækst og forbedring af driftsmarginen. Dette er hovedårsagerne til opjusteringen," siger Cees 't Hart, der er administrerende direktør hos Carlsberg, i en kommentar til opjusteringen.

Carlsberg leverer halvårsregnskab 15. august.

Carlsberg opjusterer forventningerne efter stærkt halvår

To ud af tre danskere: Virksomhederne tager hensyn til klimaet

Nye etiketter skal få væksten tilbage hos Jacobsen

Restauranter skal gøre dansk ølimportør til en stærk nummer tre 

Mere fra FødevareWatch

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Freshland lander sit første overskud i coronaår

Frugtkasse-selskabet Freshland har sidste år 13-doblet sin omsætning. Det er især coronapandemien, der har haft en positiv effekt, ligesom flere forbrugeres bevidsthed har ændret sig, lyder det fra selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier