FødevareWatch

Tyrkisk bryggeri blev hjulpet på vej af Rusland og Ukraine

Tyrkiske Anadolu Efes, der blandt andet konkurrerer med Carlsbergs Baltika-brand i Rusland, overgik analytikernes forventninger i andet kvartal.

Foto: Niels Hougaard / Ritzau Scanpix

Vækst i Rusland og Ukraine var med til trække det samlede salg op hos den tyrkiske bryggerikoncern Anadolu Efes, der blandt andet konkurrerer med danske Carlsberg, i årets andet kvartal.

Salget voksede til 7,16 mia. tyrkiske lira i andet kvartal fra 5,33 mia. lira i samme periode året forinden. Dermed overgik den samlede omsætning også analytikernes forventning på 6,84 mia. lira, viser data fra Bloomberg News.

Det slog også igennem på bundlinjen i kvartalet, hvor det samlede overskud tog et markant hop til 429,7 mio. lira fra 43,2 mio. lira i andet kvartal af 2018.

Til sammenligning ventede analytikerne et overskud på 309,8 mio. lira i perioden.

Det er primært i Rusland, at Efes er i konkurrence med Carlsberg. Efes har dannet fælles selskab med AB Inbev på det russiske marked og er ved at køre det selskab ind. Fusionen blev gennemført i første kvartal.

Mere positive takter i netop Rusland og Ukraine er også medvirkende til, at Efes opjusterer forventningerne til helåret. Til gengæld har udviklingen i Tyrkiet været svagere end ventet.

"Vores russiske og ukrainske operationer overgik fortsat udviklingen i markedet og vores egne forventninger fra begyndelsen af året, hvilket er et resultat af vores kernefokus i segmenterne og kanalerne," siger Can Çaka, der er administrerende direktør for Anadolu Efes, i regnskabet.

"Derfor ser vi nu et større potentiale for vores præstation, når det kommer til den internationale ølvolumen, sammenlignet med i vores tidligere forventninger. Derfor reviderer vi helårsforventningerne for de internationale operationer til en "mellem til høj encifret" vækst på proforma basis fra den tidligere forventning om en flad vækst," fortsætter han.

Aktien stiger torsdag 5,2 pct. på børsen i Istanbul.

Carlsberg-topchef sætter prop i russisk markedstab

Europol afslører årelangt millionsvindel med olivenolie

Verdens vinproduktion steg 17 procent i 2018

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier