FødevareWatch

Mikkeller-stifter støtter bryggeri med autistisk arbejdskraft

Erhvervslivet har et ansvar for at skabe arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, mener Mikkeller-stifteren Mikkel Bjergsø, der støtter lille danske bryggeri styret af mennesker med psykiske diagnoser.

Foto: /Ritzau Scanpix/Thomas Steen Sørensen

Med Mikkeller-stifteren Mikkel Bjergsø i ryggen vil det lille danske bryggeri People Like Us skabe en profitabel forretning med medarbejdere, hvor størstedelen har psykiske diagnoser. Det skriver Børsen.

Bag bryggeriet står Lars Carlsen, der er uddannet lærer og har 20 års erfaring med arbejdet med unge med psykiske diagnoser, og hans bror.

Kimen til bryggeriet blev for alvor lagt i efteråret 2016, hvor Mikkel Bjergsø, manden bag den internationale mikrobryggeri-succes Mikkeller, tilbød at stille ressourcer i form af sine medarbejderes ekspertise samt bryggefaciliteter til rådighed for People Like Us.

"Jeg sagde til Lars Carlsen, da vi mødtes første gang, at jeg gerne ville være med, men ikke gad at "lege virksomhed" og få en masse støtte udefra. Jeg synes, de her mennesker skal opleve, at de kan finde ud af at tjene penge og drive virksomhed. Ellers bliver det jo bare placeringsbeskæftigelse, og det synes jeg ikke giver mening. Men jeg er helt sikkert på, at de nok skal nå deres mål," siger Mikkel Bjergsø til Børsen.

I dag har People Like Us omkring 40 ansatte, hvoraf 85 pct. har diagnoser såsom autisme, ADHD, PTSD og depression. Forretningen giver endnu ikke overskud, men målet for 2019 er at hæve omsætningen fra 4 til 6 mio. kr.

Mikkeller dropper baråbning ved siden af Himmeriget

Manden bag Mikkeller håber på forsoning med bryggeri-tvilling

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier