FødevareWatch

Sådan udvikler Ørbæk Bryggeri nye smagsvarianter

90 år gamle traditioner, øko-udfordringer og detailhandlen ryger alle med i blandingen, når nye opskrifter skal sammensættes i Ørbæk Bryggeri. FødevareWatch har besøgt bryggeriet for at få et indblik i arbejdsprocessen.

Foto: Ida Gaunø

På Assensvej lidt uden for den østfynske by Ørbæk startede landsbyens beboere i 1906 med at komme forbi byens bryggeri med egen femliters flaske for at hente ugens ølration. Stakitøl hed det, og øllet var brygget ud fra en forretningsstrategi, der hed, at øllet skulle falde i så mange fynboeres smag som muligt.

Af samme grund var den heller ikke noget særligt, fortæller Thomas Hald Blouner, der i dag er adm. direktør i Naturfrisk A/S, som ejer bryggeriet — bortset fra at øllet havde den lille krølle, at det blev fremstillet af røgmalt fra eget malteri.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier