FødevareWatch

Viborg Bryghus vil sælge andelsbeviser til 13 millioner

Ølproduktionen skal hjem til Viborg, og derfor har ledelsen i Viborg Bryghus planer om at flytte og udvide. Men det kræver penge, og dem håber bestyrelsesformanden at hente ved at sælge flere andelsbeviser.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Viborg Bryghus vil hente ølproduktionen hjem til Viborg, men det kræver et større bryghus. Derfor har ledelsen ved bryghusets generalforsamling onsdag stillet et forslag frem for andelshaverne om at sælge flere andelbeviser – så mange, at der skulle lande 13 mio. kr. i bryghusets kasse inden for fem år.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Der var dog ikke nok andelshavere samlet til årets generalforsamling til at vedtage forslaget, men bestyrelsesformand Mikkel Bay håber, det vil ske ved bryghusets ekstraordinære generalforsamling, som skal afholdes i en nær fremtid.

"Det vil være bedst på alle måder - både med hensyn til vores identitet og selvforståelse, men bestemt også for, at vi kan skabe den bæredygtige økonomi og få den fleksibilitet i produktionen, vi ønsker at have - for ikke at glemme kvaliteten i øllene," sagde bestyrelsesformanden ifølge avisen til mødet. Lige nu produceres halvdelen af bryghusets øl på Thisted Bryghus.

Bryggerichef stopper i Viborg Bryghus

Bryghus med turbulent fortid satser lokalt

Viborg Bryghus rydder op og får plus

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier