FødevareWatch

Danske øl indeholder mindre alkohol

Alkoholstyrken i de danske øl er faldet hvert år siden 2013, viser en ny analyse.

Foto: CECILE SMETANA/POLFOTO/ARKIV

Mens der konstant kommer mange nye danske øl på markedet, indeholder de samtidig mindre alkohol end tidligere. Siden 2013 er alkoholprocenten for nye øl faldet hvert år.

I 2013 lød den gennemsnitlige alkoholprocent på 6,94 pct., hvor den sidste år var faldet til 6,28 pct. Det viser en analyse lavet af Beerticker for Bryggeriforeningen.

"Bryggerierne bestræber sig på at brygge øl til nydelse frem for beruselse. Og de er blevet dygtige til at tilbyde forbrugerne velsmagende øl uden meget høje alkoholprocenter. Desuden brygger de langt flere alkoholfri øl," udtaler Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, i en meddelelse.

I 2018 kom der 11 nye danske alkoholfrie øl på markedet mod fire året før. Øllene udgør dog stadig en meget lille del af den samlede andel af nye øl, der lød på 1825 i 2018.

Ifølge bryggeriforeningen oplevede dens medlemmer en stigning i salget af alkoholfri øl på 31,6 pct. i 2018 i forhold til året før. De danske forbrugere drak 4,3 millioner liter, hvilket er en firdobling i forhold til fem år tidligere.

Mindre stærke øl

Samtidig indeholder flere øl mindre end 6 pct. alkohol. Sidste år gjorde det sig gældende for halvdelen af øllene, hvor det tidligere lå på 43 pct. i 2013.

Den mest populære alkoholprocent lå i spændet 5-5,9 pct., her var der nemlig 558 af nye øl svarende til 30 pct. af de nye øl. 17 pct. af de nye øl havde en alkoholprocent på 8 eller mere.

De nye alkoholfrie øl kom fra Carlsberg, Bryggeriet Skands, Svaneke Bryghus, Ørbæk Bryggeri, Teedawn, To Øl, Mikkeller samt Royal Unibrew via bryggeriets Theodor Schiøtz-brand, oplyser foreningen. Øl på 0,5 pct. og derunder betegnes som alkoholfri ifølge lovgivningen.

Carlsbergs storkonkurrent indtager Danmark med ny øl – og flere er på vej

Forsker på vej med syntetisk alkohol

Coca-Cola klar med drikkeklare mocktails

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier