FødevareWatch

Pepsico-aktien når højeste efter bedre end ventet regnskab

Selskabet slog forventningerne, og aktionærer kvitterer ved at sende aktien opad.

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Amerikanske Pepsico, der blandt andet producerer læskedrikke, har haft et bedre end ventet salg i løbet af årets første tre måneder. Ifølge Bloomberg, som har data tilbage til 1980, har det fået aktien til at nå det højeste niveau nogensinde, da aktien i løbet af onsdagen steg med 2,1 pct.

I løbet af eftermiddagen er der gået en smule af gassen i aktien, og omkring klokken 16.00 dansk tid stiger Pepsico-aktien 1,7 pct. til 124,45 dollar

Omsætningen i årets første kvartal endte på 12,88 mia. dollar, hvilket var lidt over de 12,69 mia. dollar, som analytikerne havde regnet med ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det realiserede salg var endda bedre end det højeste analytikerestimat, som lød på 12,83 mia. dollar.

Det bedre end ventede salg kom på baggrund af en organisk salgsvækst i første kvartal på 5,2 pct.

Også indtjeningen endte bedre end ventet i første kvartal for Pepsico, som havde et overskud per aktie på 0,97 dollar mod ventet 0,91 dollar hos analytikerne. Her overgik selskabet ligeledes det højeste analytikerestimat, som var 0,94 dollar.

For helåret fastholder Pepsico sine forventninger om at levere en organisk salgsvækst på 4 pct.

Ud over at sælge drikkevarer som eksempelvis Pepsi og 7 Up står Pepsico også bag en række af mere faste fødevarer. Blandt andet ejer selskabet mærkerne Lay's, Doritos, Quaker Foods og Cheetos.

Pepsi-ejer løber fra selv den mest optimistiske analytiker

Pepsico vil bruge 16,5 milliarder på spareplan

Pepsico rammer inden for analytikernes skive

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier