FødevareWatch

Dansk juice kan få toldsats på 20 pct ved "hårdt brexit"

Et brexit uden aftale vil betyde, at handlen med Storbritannien fremover vil følge følge WTO's toldsatser. Det kan medføre store toldsatser på danske varer.

Foto: Rune Pedersen

Usikkerheden om Storbritanniens udtræden er EU er forstat stor. Ender det med, at det briterne sig 'bye bye' uden en aftale vil samhandlen mellem danske virksomheder og deres britiske kunder i fremtiden foregå på grundlag af verdenshandelsorganisationen WTO's regler.

Det skriver Dansk Industri, som fremhæver, at blandt andet forskellig slags juice vil blive ramt af en told på omkring 20 pct.

"Storbritannien har forpligtet sig til at følge WTO's toldsatser, der gælder for handel mellem EU og lande uden for EU. Efter Brexit kan Storbritannien godt vælge at sænke tolden for udvalgte varegrupper, men toldrabatten skal i så fald gælde for alle WTO-medlemmer. Vi forventer derfor, at Storbritannien i det store hele vil fastholde de toldsatser, der er aftalt i WTO," siger europapolitisk chef i Dansk Industri (DI), Anders Ladefoged.

I 2018 eksporterede danske virksomheder for 86 mia. kr. i varer og tjenester til Storbritannien, hvoraf fødevareeksporten står for over 11 mia. kr.

Minister: Hård brexit kan koste danske virksomheder 17 mia kr

Fødevarestyrelsen til virksomheder før brexit: UK kan få samme status som Kina

Minister advarer firmaer: Gør klar til hårdt brexit

Fødevarestyrelsen opruster op til brexit: Søger 20 nye medarbejdere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier