FødevareWatch

Ejere bag barkæde køber sønderjysk mikrobryggeri

Rekom Group, der ejer det halve af Jomfru Ane Gade i Aalborg, har opkøbt det sønderjyske mikrobryggeri og restaurant Brøggeriet. Det står endnu uklart, hvad der skal ske med ølbrygningen.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Brøggeriet i Sønderborg har kæmpet med et underskud siden 2015. Men nu har den store barkæde Rekom Group med barer i hele Norden opkøbt firmaet og dækket det ellers voksende hul i egenkapitalen.

Det viser en ændring i cvr-registret.

Virksomheden har ellers i begyndelsen af februar offentliggjort et regnskab for 2018, der viser et underskud på 3,1 mio kr. efter skat mod underskud på 1,3 mio kr. i 2017.

På egenkapitalen er tilbagegangen endnu større, hvor den er gået fra et minus på 1,9 mio. kr. til et minus på 5,1 mio. kr.

Nu er mikrobryggeriet blevet købt af den store barkæde Rekom Group. Det har betydet, at underskuddet i egenkapitalen på 5,08 mio. kr. er blevet dækket med en kapitalforhøjelse.

Rekom Group er blandt andet ejerne bag kæderne LA Bar, Heidies Bierbar og Den Glade Gris, som har barer i de større byer i Danmark. Flere af barerne er kendt for deres festlige stemning, men det er ikke planen med Brøggeriet.

Brøggeriet fik tilbage i 2010 Danske Ølentusiasters ølmærke og har i alle årerne brygget egne lokale øl. Blandt andet har de produceret en Ringrider Brøgg i anledingen af den årlige Ringriderfestival i Sønderborg og en brown ale opkaldt efter Kong Christian d. 2.

Det har ikke været muligt for FødevareWatch at få en kommentar fra de nye ejere.

Nedslag i 42 mikrobryggeriers regnskaber: En fjerdedel bokser med røde bundlinjer

Danske mikromejerier venter stadig på gennembrud

Ejer halvdelen af Jomfru Ane Gade: Rig barejer har solgt ud af sit imperium

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier