FødevareWatch

Carlsberg-formand forsvarer topchefens store lønhop

Topchefen for Carlsberg har fået en stor lønstigning, hvilket møder kritik af ATP. Bryggeriets formand forklarer, at lønnen skal ses i lyset af økonomiske resultater og internationale konkurrenter.

Foto: Ritzau/Scanpix/Martin Lehmann

Hollandske Cees 't Hart har været adm. direktør i bryggerikoncernen Carlsberg siden 2015, og hans løn er løbende steget markant. De seneste to år er hans samlede lønpakke vokset med 45,4 pct., så den i 2018 udgjorde 52,5 mio. kr.

Den høje løn har flere gange fået pensionskassen ATP til at kritisere Carlsbergs lønstruktur, men ifølge Carlsbergs formand Flemming Besenbachers vurdering er topcehfens løn passende.

Det skriver Børsen.

"Vederlaget afspejler de indgåede kontrakter, som er tæt forbundet med resultaterne. Jeg erkender blankt, at det samlede tal kan være meget svært at relatere til, men det afspejler en international sammenligning samt koncernens stærke økonomiske resultater. Carlsberg har gennemgået en fantastisk forvandling, og vederlaget til cheferne afspejler, at de i særdeleshed har leveret på vores finansielle mål," skriver Besenbacher i en mail til Børsen.

ATP rejser hård kritik af Carlsbergs cheflønninger

Bør Carlsberg-direktørens bonusprogram bekymre aktionærerne?

Carlsberg i skudlinjen for fejl i årsrapport og kritisabelt bonusprogram

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier