FødevareWatch

Carlsberg-formand forsvarer topchefens store lønhop

Topchefen for Carlsberg har fået en stor lønstigning, hvilket møder kritik af ATP. Bryggeriets formand forklarer, at lønnen skal ses i lyset af økonomiske resultater og internationale konkurrenter.

Foto: Ritzau/Scanpix/Martin Lehmann

Hollandske Cees 't Hart har været adm. direktør i bryggerikoncernen Carlsberg siden 2015, og hans løn er løbende steget markant. De seneste to år er hans samlede lønpakke vokset med 45,4 pct., så den i 2018 udgjorde 52,5 mio. kr.

Den høje løn har flere gange fået pensionskassen ATP til at kritisere Carlsbergs lønstruktur, men ifølge Carlsbergs formand Flemming Besenbachers vurdering er topcehfens løn passende.

Det skriver Børsen.

"Vederlaget afspejler de indgåede kontrakter, som er tæt forbundet med resultaterne. Jeg erkender blankt, at det samlede tal kan være meget svært at relatere til, men det afspejler en international sammenligning samt koncernens stærke økonomiske resultater. Carlsberg har gennemgået en fantastisk forvandling, og vederlaget til cheferne afspejler, at de i særdeleshed har leveret på vores finansielle mål," skriver Besenbacher i en mail til Børsen.

ATP rejser hård kritik af Carlsbergs cheflønninger

Bør Carlsberg-direktørens bonusprogram bekymre aktionærerne?

Carlsberg i skudlinjen for fejl i årsrapport og kritisabelt bonusprogram

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier