FødevareWatch

Kursmålet for Carlsberg bliver løftet med 100 kroner

Efter offentliggørelsen af årsregnskabet, hvor andet halvår overgik analytikernes forventninger, er kursmålet for bryggeriets aktie hævet.

Foto: Asger Ladefoged.

Kursmålet for aktien i Carlsberg er efter onsdagens årsregnskab, som indeholdt et tilbagekøbsprogram på 4,5 mia. kr., blevet løftet med 12,5 pct. eller 100 kr. fra 800 kr. til 900 kr. af analysehuset Jefferies.

Anbefalingen fastholdes på "køb" af analytiker Edward Mundy.

Carlsberg var onsdagens fokusaktie og absolutte højdespringer i C25 efter en gevinst på 3,7 pct. til 778,60 kr. Kursen er nu kun godt 2 pct. fra den hidtidige rekordkurs på 796,60 kr. fra august sidste år.

Bryggeriet omsatte for 31,5 mia. kr. i andet halvår, hvilket oversteg analytikerforventningerne med omkring 0,4 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Carlsberg selv.

Til gengæld ramte analytikerne stort set plet i forhold til bryggeriets driftsoverskud, EBIT, der landede på 4956 mio. kr. mod estimeret 4962 mio. kr.

Den positive modtagelse af regnskabet hang ifølge Sydbank sammen med, at Carlsberg uddeler aktionærgaver i form af et tilbagekøbsprogram på 4,5 mia. kr. og et udbytte på 18 kr. per aktie.

"Det er især tilbagekøbsprogrammet, der sender aktien op. Man havde regnet med et par milliarder, så det er dobbelt op i forhold til forventningerne," sagde chefhandler i Sydbank Jørn Jakobsen til Ritzau Finans.

Carlsberg-topchef fik 9,3 mio. kr. ekstra i lønposen i 2018

Carlsberg: Tre nye kvinder på vej ind i bestyrelsen

Carlsberg-chef: Ikke kun sol bag vækst - fodbold og strategi var med 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier