FødevareWatch

Starbucks opjusterer forventningerne til året

Verdens største kaffekæde har i første kvartal omsat for 6,6 mia. dollar og skruer op for sine forventinger til helåret.

Foto: Starbucks PR

Den amerikanske kaffekæde Starbucks har torsdag efter markedets lukning lagt sine tal for første kvartal frem. Samtidig flytter koncernen rundt på sine forventninger for hele regnskabsåret med et løft i bundlinjeprognosen. Aktien stiger næsten 1,8 pct. i eftermarkedet.

Starbucks hæver nemlig sine forventninger til indtjeningen, mens selskabet dog nedpræciserer intervallet for væksten i det sammenlignelige salg en smule.

Kaffekæden venter nu en indtjening i intervallet 2,68 til 2,73 dollar per aktie mod tidligere 2,61 til 2,66 dollar. Den nye melding skal sammenlignes med analytikernes bud på 2,65 dollar per aktie, hvorfor Starbucks nu ligger foran markedsforventningen.

Omvendt regner koncernen nu med en globalt sammenligneligt salgsvækst på 3 til 4 pct. mod tidligere i den lave ende af intervallet 3 til 5 pct.

Starbucks kom gennem sit første kvartal med et justeret overskud per aktie på 75 cent, mens omsætningen landede på 6,60 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 65 cent og en omsætning på 6,49 mia. dollar.

Det sammenlignelige salg, i butikker, som har været åbent i mere end 12 måneder, steg i tremåneders perioden med 4 pct., mens et estimat fra Consensus Matrix ifølge Bloomberg News lød på 3 pct.

"Starbucks leverede et solidt driftsresultat i første kvartal og demonstrerede dermed fortsat momentum i vores forretning, mens vi driver vores vækst ved skala agenda frem med fokus og disciplin," udtaler Kevin Johnson, adm. direktør i Starbucks, i regnskabet.

Fremgangen for Starbucks skyldes især en bedring i den ellers de senere års noget stillestående amerikanske del af forretningen, hvor antallet af transaktioner steg i første kvartal, ligesom ekspansionen i Kina med flere nye butikker har understøttet den overordnede vækst.

Uber skal levere Starbucks-kaffe

Starbucks vil afskedige 350

Rapport: Inden 2023 har USA 40.800 kaffebarer

Starbucks overraskede i fjerde kvartal

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier