FødevareWatch

Pant på saft og juice er del af regeringens plasthandlingsplan

Udover et forbud mod gratis plastikposer har regeringen som del af sin plasthandlingsplan præsenteret pant på juice- og saftprodukter som et af 27 initiativer.

Foto: Ajs Nielsen

I et forsøg på at nedbringe det danske plastikforbrug og -spild præsenterede regeringen onsdag 27 initiativer i en ny plasthandlingsplan.

Udspillet omfatter blandt andet et forbud mod gratis plastikposer, og som tidligere annonceret vil man fra 1. januar 2020 udvide pant- og retursystemet ved at indføre pant på juice og saft.

Det skriver TV2.dk.

Handlingsplanen har som målsætning at halvere danskernes forbrug af plastik, og det udvidede retursystem vil ifølge regeringen alene betyde, at yderligere 52 millioner stykker emballage årligt vil blive genanvendt.

"Vi skal se på plastik som en ressource i stedet for affald, for vi brænder alt for meget af det," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

På fælleseuropæisk niveau er målet, at EU-medlemslandene skal genanvende 50 pct. af deres plastforbrug i 2025.

Supermarkeder tager godt imod pant på saft og juice

Pantsystem udvides fra 2020

S foreslår pant på flere plastikflasker og pris på poser

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier